Sponsorizare

Direcționează 20% din impozitul pe profit!
Simplul gest de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii e o garanție pentru viață pentru copiii născuți prematur.

În România există, în continuare, zeci de secții de nou-născuți în care copiii născuți înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări.

Copilul din România continuă să fie ultima preocupare a factorilor decidenți atunci când se stabilesc strategiile și programele de dezvoltare. Acest lucru se regăsește în faptul că țara noastră ocupă locuri fruntașe în topuri rușinoase privind mortalitatea infantilă (6,5 la mie în 2018), analfabetismul și abandonul școlar (doar 8,8% dintre copiii români din mediile economice precare reușesc să-și depășească condiția), traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă și a exploatării sexuale, numărul de mame cu vârsta sub 18 ani (aproximativ 18.000 la nivelul anului 2018), numărul de copii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială (peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie).

Salvați Copiii este preocupată să răspundă acestor situații și să acorde copiilor șansa de a trăi și de a se dezvolta în medii sigure, non-discriminatorii și accesibile spre dezvoltare, derulând programe și proiecte specifice fiecărei situații.

Potrivit Codului Fiscal, atât societățile comerciale, cât și microîntreprinderile pot sponsoriza Organizația Salvați Copiii, până la 31 decembrie 2021, în baza unui contract de sponsorizare.

În cazul societăților comerciale care plătesc impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.

Microîntreprinderile scad sumele aferente sponsorizărilor din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru.

Transmitem alăturat Contractul de sponsorizare ce vă dă posibilitatea să susțineți unul dintre proiectele noastre.

În opt ani de eforturi susținute, bilanțul programului de reducere a mortalității infantile cuprinde 96 de maternități dotate cu 630 de echipamente, care vor fi ajutat 72.000 de nou-născuți. Doar în acest an vom dota cu 115 echipamente medicale 49 de maternități. În paralel, se continuă munca în comunitățile rurale, prin dezvoltarea de servicii medico-sociale. Până în prezent, am ajuns în 59 de comunități din 14 județe și am sprijinit 37.000 de beneficiari (copii între 0 și 5 ani, mame și gravide).

În cei 19 ani dedicați exclusiv cauzei educației, Salvați Copiii România a readus în şcoală 39.485 de copii, dintre care în programe de tip Grădiniţă Estivală – 8.196, în programe de tip „Şcoală după Şcoală” – 27.173 de copii, iar în programul „A Doua Şansă” – 4.116 copii.

Peste 52.000 de copii au beneficiat de protecție împotriva violenței, protecție a copiilor cu părinți în străinătate și a copiilor refugiați, protecție online și protecție medical iar peste 220.000 copii, 19.000 specialiști și 45.000 părinți au beneficiat de sesiuni de informare și instruire.

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la [email protected], iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp.


Vrei sa donezi acum?


Completează formularul de mai jos și îți vom trimite pe e-mail contractul de sponsorizare.