FIECARE COPIL CONTEAZĂ!
@ 1000 km de poveste


1000 km de povesteProiectul 1000 km de poveste este gandit sa sustina programul Salvati Copiii Romania – Fiecare copil conteaza – un program de dotare al maternitatilor cu echipamente performante destinate copiilor nascuti prematur. Statisticile sunt triste si ne propunem sa schimbam ceva acolo. Dar nu putem face asta singuri si efortul financiar este unul pe masura. Si doar asa putem sa le dam o sansa in plus.


Prefață

Suntem aici pentru că aici ne este dat să fim. Nimic din ceea ce am făcut sau vom face nu este întâmplător, cum nu întâmplător este faptul că un proiect care a fost pus pentru o perioadă în așteptare, a revenit la viață brusc deoarece cineva s-a gândit să facă un cadou de suflet lui Tandin, de ziua lui. Sunt 10 ani de când Salvați Copiii a decis să lupte pentru șansa la viață a copiilor, să facă tot ceea ce este posibil pentru reducerea mortalității infantile, să le dea o șansă celor mai mici să-și bucure părinții cu gânguritul, zâmbetul și, de ce nu, cu colicele și crescutul dinților. Sunt 6 ani de când Tandin este alături de noi și anul acesta, când împlinim 30 ani de activitate, a vrut să marcheze într-un mod deosebit momentul și să alerge 1000 de kilometri, ”vânzând” fiecare kilometru cu 10 lei, tot pentru copilul pentru care 1000 de respirații pot fi începutul unei vieți. A venit pandemia și, precauți, am spus că așteptăm, chiar dacă suntem conștienți că nu poți pune pauză niciodată facerii de bine. Așa cum am spus, pe 1 august, de undeva, anonim, a venit prima donație: 3 km de alegare. Acesta a fost doar începutul pentru că în două zile Tandin a acumulat o datorie de 110 km de poveste. De ce de poveste? Pentru că fiecare donator a fost copil și pentru că fiecare copilărie are povestea ei. Fiecare viață este o poveste și fiecare dintre noi știm atât de multe povești cu și despre copilărie, încât ne-am gândit să strângem aceste povești în cartea celor ”1000 km de poveste”. Așa că, donatorule, împărtășește cu noi povestea care te animă, a ta sau a altui copil, chiar dacă e veselă sau tristă, pentru că fiecare poveste este, de fapt, o lecție pentru a fi mai buni. Povestea ce însoțește donația ne va face pe toți mai bogați pentru că fiecare dintre noi se va regăsi, poate, într-o bucățică de poveste. Donează pe http://s9.ro/16vp, spune povestea și îmbogățește-te de bine!

Dragă cititorule,Dacă ar fi să alegi între o poveste tristă și una veselă, cu siguranță ai prefera-o pe cea veselă, nu-i așa? Însă oricât de mult ne-ar displăcea, în viață există și lucruri triste, cum sunt sărăcia, corupția și nedreptățile. Dacă nu am vorbi niciodată despre ele, ar cădea în uitare și, mai ales, nu s-ar face nimic pentru remedierea lor. Pentru că am avut o copilărie grea, când m-am făcut mare m-am hotărât să scriu despre unele dintre cele mai rele lucruri care le-am trăit. Fără a fi plictisitoare aceste povești m-au ajutat să cresc, să capăt aripi ... că doar în preajma unui pericol omului îi cresc aripi, nu-i așa?